De allra flesta bettingsajter brukar erbjuda gratis betting. Betting gratis innebär att du får en bonus i form av pengar rakt in på ditt spelkonto som du får spela för så mycket du vill tills de tar slut. Det är inte bara nya spelare som får betting bonus utan även befintliga spelare. Det kan ofta röra sig om betydande summor och därför bör du se till att kolla upp hur generöst bettingsidans bonussystem är när du väljer bettingsajt. Att testa gratis betting är också ett sätt att lära känna en bettingsajt. Du kan till och med registrera dig på flera bettingsajter, få betting bonus på varje bettingsajt och på så sätt prova dig fram på olika bettingsajter och bland olika sorters bettingspel. Det finns olika former av betting bonus som ger dig möjlighet till betting gratis. Här nedan listar vi några vanliga former av bonus:

Välkomstbonus – Ges till nya spelare, de spelare som registrerar sig för första gången på en bettingsida. Denna summa brukar vara fast, exempelvis 100 kronor i bonus när du registrerar dig, men den kan också vara procentuell. En välkomstbonus gör att du kan prova en bettingsajt utan att själv sätta in en enda krona av dina egna pengar.

Insättningsbonus – Den ges till nya spelare som gör sin första insättning på en bettingsajt. Man kan alltså bara få insättningsbonus en gång per bettingsajt, precis som välkomstbonus. Men å andra sidan är den ofta generös, exempelvis 100 procent i bonus, vilket ger 100 kronor extra om du sätter in en hundralapp av dina egna pengar.

Påfyllningsbonus – Ges till befintliga spelare på sajten när det är dags att fylla på pengar på spelkontot. En påfyllningsbonus ges inte varje gång, utan det brukar snarare röra sig om tidsbegränsade erbjudanden, så det gäller att passa på när erbjudandet kommer. I övrigt kan bettingsidor också ha olika kampanjer, lojalitetsprogram och erbjudanden som ger extra bonus till spelarna.