Fotboll är en spännande sport att spela på. Det finns gott om olika spelformer och du kan spela på matcher som spelas i Sverige, England, Italien, Spanien eller någon annan del av Europa. Du kan även välja mer udda sporter som amerikansk fotboll och rugby. Fotboll är en sport där två lag försöker få in en boll i motståndarnas mål. Det lag som fått flest mål under matchen vinner. Matcherna spelas i två halvlekar om 45 minuter vardera. Ett fotbollslag består av många personer inklusive avbytarna, men på planen är det 10 spelare per lag samtidigt. Dessutom har lagen varsin målvakt. Ett lag brukar bestå av fyra backar, fyra mittfältare och två anfallare.

 
De vanligaste spelformerna på fotboll här i Sverige är Stryktipset, Måltipset, Europatipset, Topptipset och Oddset. Alla erbjuds av Svenska Spel, det statliga spelbolaget som tidigare hade monopol på sport betting. Stryktipset går ut på att tippa utgången i tretton fotbollsmatcher som framförallt spelas i Sverige och England. Tio rätt krävs för att vinna och tretton rätt ger den högsta vinsten. I Oddset kan man tippa på allt möjligt, exempelvis hur resultatet kommer att vara vid halvtid eller fulltid, om en match slutar med hemmaseger, bortaseger eller oavgjort, vem som gör första eller sista målet i en match och så vidare.
 
Idag erbjuds sport betting på nätet av många fler spelbolag, och hos dessa finns ett enormt utbud av spelformer. Du kan exempelvis tippa på vilken spelare som gör flest mål under en match, vilken spelare som blir mest vinstrik under en säsong eller hur många straffar som läggs under en match. Du kan också tippa på mer udda matcher och ligor som inte finns med exempelvis på Stryktipset.